Snabblån

En annan kategori lån är snabblån. Det är den allra nyaste låneformen och är i grunden mindre privatlån. I regel uppgår de till cirka 50 000 kr, men ofta till betydligt lägre belopp. Fördelen med snabblån är att de är enkla att få. Även du som är student, timanställd eller som har låg kreditvärdighet kan få ett snabblån.

Snabblån betalas dessutom ut snabbare än andra lån. Vissa långivare gör även utbetalningar på kvällar, helger och helgdagar. Dessutom gör de direktutbetalningar som kan nå ditt konto bara några minuter efter en beviljad ansökan. Snabblån är därför ett bra alternativ när du har en oväntad utgift och behöver pengar så snabbt som möjligt.

Den stora nackdelen med snabblån är att de är högkostnadskrediter. Det innebär att kostnaden för lånen är väldigt hög jämfört med andra låneformer. Samtidigt är återbetalningstiden kort. Det är ofta anledningen till att det kan bli svårt att betala tillbaka.

Krediter
De flesta vet vad ett kreditkort är. Du kan ansöka om kortet hos din bank och får en kredit kopplad till kortet som du kan använda när du vill. I slutet av månaden får du en faktura där du kan se hur stort belopp du har använt och hur mycket du behöver betala tillbaka. Du kan betala det fullständiga beloppet eller ett lägsta belopp som framgår på fakturan.

Numer finns det även så kallade onlinekrediter. De fungerar på ungefär samma sätt, men det finns oftast inget kort kopplat till krediten. Uttagen sker genom att du gör ett uttag online och överför pengarna till ditt bankkonto. Du tar alltså ut pengarna med hjälp av ditt vanliga bankkort. Krediter passar när du vill ha en extra trygghet i vardagen, men inte behöver ett lån just nu.